T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2019-2020 eTwinning Projelerimiz

2019-2020 eTwinning PROJELERİ

KUMBARAM KİTAP FUARI AÇIYOR

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Haluk Yazgan tarafından yürütülen proje öğrencilerimizin kumbaralarında biriktirdikleri ile bir kitap fuarı açması ve bu kitap fuarı için her ay bir kitap tanıtımı yapması etkinliklerini içeren bir projedir. Öğrencilerimize tasarruf bilinci kazandırarak onları biriktirdikleri ile kitap almaya yönlendirmek, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını desteklemek ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek ana amaçlarımızdandır. Öğrenciler kitap tanıtım etkinlikleri sayesinde deneyimlerini diğer ortaklar ile paylaşacaklardır. İşbirlikçi yaklaşım ile kitap tanıtım kataloğu oluşturup öğrencilerin proje sonundaki fuarda alacakları kitaplar ile ilgili fikir sahibi olmaları sağlanacaktır.

 

Let's go green no matter where (Environment, work & sustainability)

               Okulumuz İngilizce Öğretmeni Haluk YAZGAN tarafından yürütülen bu projede öğrencilerimiz günümüzün önemli konularından biri olan çevre ve sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Bu proje ile birçok konunun müfredat içeriğini bir araya getirmeyi, onları geçmeyi ve anlam vermeyi, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi, öğrencilere mevcut ve gelecekteki dünyanın zorluklarını karşılamak için gerekli becerileri kazanma fırsatı vermeyi amaçlıyoruz. .

Her ortak grup / grup, mesleki eğitim alanına uygulanan çevre, tüketim ve sürdürülebilirlik konularıyla ilgili öğrenme faaliyetleri geliştirecektir (örneğin: otomotiv endüstrisindeki kirlilik önleme sistemlerine ilişkin kurallar, elektronik cihazların geri dönüşümü için prosedürler, vb.)

 

Recognize each other by using the values of geography, history, social and cultural heritage.

Okulumuz Makine Öğretmeni Fatih ÜZÜMOĞLU tarafından yürütülen Proje, Türk ve Avrupalı lise öğrencilerinin kültürel değerlerini ve özelliklerini tanıyarak birbirleriyle iletişim kurmayı ve tanımayı amaçlamaktadır. Bunu yapmak için, öğrenciler ayda 1 etkinlik düzenleyebilecek ve toplam 12 etkinlikle birbirlerinin faaliyetleri ve ülkelerinin özellikleri hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

Ülkelerin ulusal, dini ve akademik yılları dikkate alınarak bir faaliyet programı oluşturulmuştur.

 

FITS: from ideas to solid! - Exchanging 3D printed photovoices

Okulumuz Makine Öğretmenleri Fatih Üzümoğlu ve Akif Yiğit Tarafından Yürütülmüş bu mini projede öğrenciler 3D yazıcı laboratuvar dersleri sırasında çekilen fotoğraflarını kısa bir açıklama ile (hangi nesne / prosedür / teknik gereksinimler / kullanılan malzemeler / amaç ...) birbirleriyle paylaşmışlardır.


GERİ DÖNÜŞÜME ADIM

2019 Yılı Mart ,Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan ;İngilizce öğretmeni Özlen Yumak tarafından yürütülen projemizde atık malzemelerden yeni bir ürün oluşturma yarışması düzenledik. Geri dönüşümle ilgili kısa film ve fotoğraf yarışması düzenledik. Kirletilmiş bir piknik alanı olan Dağyenice Göleti' ni 9B sınıfı öğrencileriyle birlikte temizledik. Yılsonunda projemiz Ulusal kalite ödülü almaya hak kazandı.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2020 - Güncelleme: 16.01.2023 16:54 - Görüntülenme: 556
  Beğen | 2  kişi beğendi